www.danskspids-ragnhilds-isheste.dk

Dinner time
Vor store familie :-)
Vore hunde har en stærk og kærlig familie følelse. Det er ligesom på film - blot den ægte vare, som en bror eller søster
De lever i vor hjem - lære hensyn og kærlighed som valg nr 1
Contessas nyder en skov tur - vil så gerne være sammen
Halen op på ryggen - tryg ved sit liv
smukke Bono far til contessas hvalpe til august

 

 

Contessa og Prinsess Naja som hvalp
Søster viser vejen - frisk mod - halen op på ryggen
Alle elsker mor!!
Dette er nok det smukkeste syn, når man vågner en morgen

Smukke Gamle hvide  Danske Spids  hvalpe 

 

JEG HEDDER CONTESSA OG ER EN SMUK GAMMEL HVID DANSK SPIDS ER BLEVET MORMOR FOR 9 GANG!

ZIRFELT'S Danske Spids

 

 

 

 

 

 

 

Smukke Bono. Far til Princess Izabella
CONTESSA

RACE

 
Den Gamle Danske Spids er en livlig, venlig og klog hund, som er meget børneglad. Den passer godt på sit hjem og sin familie. Den kan være reserveret overfor fremmede, men det er spidshunde tit.
I gamle dage blev spidsen brugt til at passe på gården og som “barnepige”, før man fik fjernsyn. I dag er den en dejlig familiehund, som er lærenem, hvilket bliver brugt både til lydighed og agility.


Den Danske Spids
Sidst i 1980’erne enedes man om at bevare Den Danske Spids

Jeg syntes, det kunne være spændende at medvirke til at bevare en gammel kulturarv som den danske spids er. Jeg var simpelthen nysgerrig efter, om man kunne få racen op at stå igen.

 

Storhedstid i 1930’erne

- Fra Nationalmuseet ved vi, at der har været spidshunde i Danmark siden tidernes morgen. Deres skeletter er fundet i en del udgravninger. Men præcis hvornår den danske spids er opstået som race ved vi ikke, og vi er heller ikke klar over, hvilke racer der ligger bag den. Umiddelbart minder den om samojedhunden, men ser man nærmere efter ligner den i virkeligheden mest den islandske fårehund. De tidligste informationer om den danske spids findes i malerier. Eksempelvis figurerer et eksemplar på et maleri af Jens Juel fra 1790’erne. Vi har også fotografier fra omkring 1900, der viser den danske spids.

Sin storhedstid havde den danske spids i 1930’erne. Den fandtes primært i Jylland, hvor den var forholdsvis almindelig rundt omkring på gårdene. Bønder har fortalt, at man dengang gerne havde tre slags hunde: en vagthund, en rottehund og børnenes hund. Sidstnævnte var typisk en dansk spids.

 

Kært barn – mange navne

- Man er stødt på masser af beretninger fra ældre mennesker, som kan huske den danske spids fra deres barndom - At det lige var den race, de talte om, kom ikke altid frem fra første færd, men når vi fik billeder af den på bordet, var der ingen tvivl.

Grunden til forvirringen var, at racen er gået under en del forskellige navne gennem tiden. Den har for eksempel været betegnet ulvespids, grønlænderspids, samojedspids og hvid spids. Senest blev racen kaldt Dansk Hvid Spids, men vi strøg ”hvid”, eftersom mange af hundene faktisk ikke er hvide men snarere cremefarvede, nogle med et rosa skær.

Når bønderne har avlet på deres tæver, har de sædvanligvis brugt den af naboernes hanhunde, der har lignet deres egen mest, så det har primært været danske spidser. Men under rekonstruktionen har vi fundet ud af, at der også er blandet samojedhunde ind i et vist omfang – sikkert fordi man gerne ville have deres gode pels.

 

En ”nem”hund

- Jeg synes, Den Danske Spids er en nem race at have med at gøre hvad angår både motion, pleje og beskæftigelse. Det er en tilpasningsdygtig hund; noget vi har holdt godt fast i ved rekonstruktionen af racen. Der er en årsag til, at man i gamle dage kaldte den for børnenes hund: Den er ganske venlig, navnlig overfor børn. Dog kan den godt være reserveret overfor fremmede, men den er ikke være sky. Den skal lige se folk an, før de accepteres. Det er ikke nogen specielt modig hund, men den er vagtsom på den måde, at man kan være sikker på, at den fortæller, når der kommer nogen. I det hele taget er det, hvad man kan kalde en let gøende race. - Den danske spids er en rigtig familiehund; det er vigtigt for den at være med i familiens hverdag, og den løber gerne rundt og holder styr på sin ”flok”. Selvom den har en god pels, bør den ikke leve ude, for den er meget social og vil gerne være sammen med sine mennesker. - Det er en hund, der godt kan lide at lære. Den er kvik, men den kan godt være lidt stædig. Jagtinstinktet er ganske sparsomt og motionsbehovet er moderat. Racen kræver ikke de helt store motivationsforanstaltninger, men man kan sagtens gå til for eksempel agility eller lydighed med den. 

Til trods for dens udseende er pelsen hos en dansk spids ikke særlig svær at holde. Den er ”selvrensende” forstået på den måde, at hvis hunden har været ude i pløre, lægger sig ned og tørrer, ligger alt skidtet tilbage, når den rejser sig igen. Derfor behøver man ikke vaske den. Pelsen skal blot børstes igennem 1 gang om ugen.

CONTESSA FØLGER MIG OVERALT OG JEG OPLEVER TING JEG ELLERS IKKE VILLE SE - KIG FOTO ,,NATUR KUNST,,
CONTESSA I SNE
Faust som bliver far til contessas hvalpe der ventes med glæde i maj 2013 så kontakt os snarest 28919370 mob nu hvis du gå i tanker om ny kærlig hundeven og kan give et godt hundehjem
Contessas hvalp Prinsess Naja